Webináře Metrofood

Zveme vás na sérii odborných webinářů, které jsme připravili ve spolupráci s předními odborníky z různých institucí a vědeckých center v rámci výzkumné infrastruktury Metrofood.

Webináře jsou díky podpoře z projektu Metrofood-EPI zcela zdarma a jsou otevřeny všem zájemcům.

 

Registrace: https://survey.metrofood.eu/index.php/256323?lang=en

www.metrofood.cz / www.metrofood.eu

 

20. května:

13:00-14:00: In-Vitro diagnostické technologie

Emergentní molekulární technologie pro bezpečnost potravin - přednáší Irem Abaci, TUBITAK

14:00-15:00: Stopovatelnost potravinového řetězce

Stopovatelnost potravinového řetězce: problémy a výzvy - přednáší Nives Ogrinc, JSI

15:00-16:00: Vliv in-vitro trávení na protizánětlivou aktivitu bylinných doplňků

Polyfenolová charakterizace a protizánětlivý účinek in-vitro trávených extraktů částí rostliny Echinacea purpurea L. - přednáší Ebru Pelvan Pelitli, TUBITAK

 

27. května:

13:00-14:00: Mikrobiologie

Probiotika a prebiotika jako nástroje pro modulaci střevní mikrobiomy - přednáší Vera Neuzil Bunesova, CZU

14:00-15:00: Nová potravina a alternativní zdroje bílkovin

Pozitivní a negativní aspekty entomofágie - přednáší Lenka Kourimská, CZU

15:00-16:00: Cyanotoxiny v potravinách

Výskyt cyanotoxinů v belgické potravině - přednáší Wannes Van Hassel, Sciensano

 

3. června:

13:00-14:00: Alternativní zdroje bílkovin

Které neočekávané mykotoxiny mohou obsahovat alternativní zdroje bílkovin? - přednáší Michael Rychlik, TUM

14:00-15:00: Hodnocení rizik

Hodnocení zdravotních rizik spojených s těžkými kovy v potravinách - přednáší Elena Ungureanu, IBA

15:00-16:00: Elektronická výzkumná infrastruktura

FAIR datová infrastruktura - přednáší Karl Presser, PMT

 

10. června:

14:00-15:00: Akreditace

Měření nejistoty - přednáší Zorica Arsova Sarafinovska, IJZRSM

15:00-16:00: Materiály pro balení potravin

Výzvy v průmyslu balení potravin: environmentální dopad odpadu z balení a nové materiály směrem k udržitelnosti - přednáší Evangelia Vouvoudi, AUTH

 

17. června:

14:00-15:00: Omics ve výživě

Multio-mické strategie pro studie v oblasti výživy - přednáší Salvador Fernandez, EUT

15:00-16:00: NMR analýza pro určení původu potravin

Detekce původu potravin pomocí NMR profilování: od teritoriálního původu k aplikacím precision agriculture - přednáší Raffaele Lamanna, ENEA

 

24. června:

13:00-14:00: Genomika

Jak může sekvenování nové generace pomoci při studiu vlivu živin a kontaminantů potravin na lidské zdraví - přednáší Luís Vieira a Sandra Copeto, INSA

14:00-15:00: Chromatografické metody pro kvalitu a autenticitu potravin

Chromatografické metody v kontrole autenticity vín a hroznových výrobků - přednáší Natassa Kalogiouri, AUTH

15:00-16:00: Výživa veřejného zdraví

Monitorování transmastných kyselin v Evropě, měření mastných kyselin, včetně transmastných kyselin, v potravinách - přednáší Carla Motta, INSA

 

Těšíme se na Vaši účast!

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.