Výukové centrum zpracování zemědělských produktů umožní studentům prakticky se seznámit s celým řetězcem činností při výrobě široké škály potravin. Od samotných principů zemědělství, živočišné i rostlinné produkce přes variantní způsoby technologického zpracování primárních surovin až po uvedení finálního produktu na trh. V rámci praktické výuky si studenti osvojí různé techniky zpracování masa, mléka, obilovin, olejnin, ovoce, zeleniny a léčivých rostlin. Komplexní pojetí technologií výroby potravin završuje seznámení se s jejich analytickým hodnocením v senzorické laboratoři či výživovým a nutričním poradenstvím.
Výukové centrum (též "Potravinářský pavilon") nabídne kontinuální produkci kvalitních řemeslných výrobků. Samotné produkce se budou v rámci svých praxí účastnit studenti univerzity, což umožní tolik potřebné spojení kvalitních vzdělávacích programů a reálných technologických provozů.
Projekt je spolufinancován EU a realizován v rámci OP VVV MŠMT – CZ.02.2.67/0.0/0.0/16_016/0002532.
Ředitel technologického centra: Petr Kadlec, kadlecpetr@af.czu.cz, 705 651 265
Více na webové prezentaci zde https://potravinarskypavilon.cz/.