Studentská vědecká konference FAPPZ ČZU v Praze 2021
Podobně jako v předcházejících, i v roce 2021 se uskutečnila soutěž o nejlepší vědecké a projektové práce studentů bakalářského a magisterského studia na FAPPZ. Soutěž byla vyhlášena v šesti odborných sekcích, do kterých bylo přihlášeno celkem 52 prací vč. cizojazyčných. Obhajoby předložených vědeckých prací a projektů proběhly formou veřejných vystoupení na „Studentské vědecké konferenci FAPPZ“, která se v souladu s již zažitou tradicí uskutečnila v první půli května (11. 5. 2021).
Hodnotícím komisím jednotlivých sekcí předsedali externí odborníci, dalšími členy byli pedagogové fakulty. Komise posuzovaly odbornou a formální úroveň předložených prací, kvalitu prezentací a schopnost studentů obhájit práci ve veřejné rozpravě. Členové hodnotících komisí konstatovali vysokou odbornou úroveň naprosté většiny příspěvků i kvalitní prezentace, proto bylo často velmi obtížné určit vítěze.
Výsledky v jednotlivých sekcích (1. – 3. místo):
Sekce č. 1+2: Produkční chovy, biotechnologie a šlechtění zvířat a Zájmové chovy zvířat:
- Bc. Lucie Musilová (k. zoologie a rybářství)
- Bc. Lucie Kleprlíková a Bc. Denisa Tichá (k. zoologie a rybářství, resp. k. mikrobiologie, výživy a dietetiky)
- Bc. Petr Hataš (k. zoologie a rybářství)
Sekce č. 3: Pěstování rostlin, biotechnologie a šlechtění:
- Bc. Štěpán Klas (k. agroenvironmentální chemie a výživy rostlin)
- Bc. Jan Dvořák (k. agroekologie a rostlinné produkce)
- Bc. Sabina Buriancová (k. agroenvironmentální chemie a výživy rostlin)
Sekce č. 4: Zahradní a krajinářská architektura a zahradní tvorba:
- MgA. Veronika Syřišťová (k. zahradní a krajinářské architektury)
- Bc. Magda Benešová a Aneta Švarcová (k. zahradní a krajinářské architektury)
- Ing. Petr Jelínek a Bc. Denisa Bartoňová (k. zahradní a krajinářské architektury)
Sekce č. 5: Přírodní zdroje, rozvoj venkova a krajiny:
- Bc. Michal Kroc (k. pedologie a ochrany půd)
- Bc. Michal Weber (k. chemie)
- Bc. Milena Dulović (k. agroenvironmentální chemie a výživy rostlin)
Sekce č. 6a: Potraviny, výživa a zdraví:
- Antonie Kryštofová (k. mikrobiologie, výživy a dietetiky)
- Bc. Barbora Draboňová (k. mikrobiologie, výživy a dietetiky)
- Bc. Veronika Jelínková (k. mikrobiologie, výživy a dietetiky)
Sekce č. 6b: Potraviny, výživa a zdraví:
- Bc. Daniela Slavíková (k. zoologie a rybářství)
- Bc. Martin Liška (k. kvality a bezpečnosti potravin)
- Bc. Šárka Altmannová (k. kvality a bezpečnosti potravin)
Všichni studenti, kteří se zúčastnili studentské vědecké konference, obdrželi čestná uznání. Na závěrečném slavnostním vyhlášení výsledků obdrželi vítězové z rukou děkanky fakulty prof. Ing. Ivy Langrové, CSc. diplomy za umístění a finanční odměny za 1. až 3. místo.
Nejen vítězům, ale všem studentům FAPPZ, kteří se v roce 2021 zúčastnili studentské vědecké konference, blahopřejeme. Předsedům a členům komisí děkujeme za jejich práci. Všechny studenty FAPPZ zveme k účasti na studentské vědecké konferenci v roce 2022.
Za organizátory soutěže Ing. Jana Križková a RNDr. Milan Skalický, Ph.D., proděkan FAPPZ ČZU v Praze. Předávání ocenění byl přítomen proděkan pro kvalitu vzdělávácí a tvůrčí činnosti, prof. Ing. Lukáš Kalous, Ph.D.
Foto: Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., CPIS