Cena Wernera von Siemense 2024

Cena Wernera von Siemense 2024 je jednou z nejvýznamnějších soutěží v České republice, která oceňuje excelenci v oblasti vědy, techniky a vzdělávání. Tato soutěž má dlouhou tradici a za více než 25 let existence se stala prestižním oceněním pro talentované studenty, mladé vědce a inspirativní pedagogy. Podporuje inovace, vědecký výzkum a také propojení průmyslu s akademickou sférou.

 

Kategorie soutěže a odměny:

Nejlepší diplomová práce

Vítězové této kategorie obdrží finanční odměnu 55 000 Kč. Spolu s nimi budou oceněni i jejich vedoucí práce.

 

Nejlepší disertační práce

Vítězové disertačních prací získají 70 000 Kč, přičemž ocenění se vztahuje také na školitele těchto prací.

 

Nejvýznamnější výsledek základního výzkumu

Tento výsledek je oceněn částkou 300 000 Kč. Je to nejvyšší ocenění v rámci soutěže a je určeno pro výzkumné týmy či jednotlivce, kteří dosáhnou mimořádného vědeckého výsledku v oblasti základního výzkumu.

 

Nejlepší pedagogický pracovník

Pedagogové hrají v rozvoji vědy a vzdělávání klíčovou roli, a proto si nejlepší pedagogický pracovník odnese odměnu ve výši 50 000 Kč.

 

Ocenění za překonání překážek při studiu

Toto ocenění s odměnou 50 000 Kč je udělováno studentovi, který překonal významné překážky ve svém studiu, a je nominován akademickými pracovníky.

 

Zvláštní cena generálního ředitele za vynikající kvalitu ženské vědecké práce

Toto ocenění je určeno výhradně ženám a odměňuje vynikající výkony žen ve vědecké sféře. Ocenění zahrnuje finanční odměnu nad rámec ostatních kategorií.

 

Doporučení vítěze

Pokud doporučíte vítěze soutěže, máte možnost získat odměnu ve výši 10 000 Kč.

 

Důležitá data:

Uzávěrka přihlášek: 30. listopadu 2024

Oznámení výsledků: 19. března 2025

Slavnostní vyhlášení vítězů: 31. ledna

 

Cíl soutěže:

Cena Wernera von Siemense podporuje mladé vědce a pedagogy, kteří přispívají k inovacím a rozvoji českého školství. Společnost Siemens se dlouhodobě zaměřuje na podporu technických a přírodovědných disciplín a prostřednictvím této ceny se snaží vyzdvihnout nejen vědecké výsledky, ale i práci pedagogů, která je klíčová pro výchovu nové generace výzkumníků a inženýrů.

Podrobné informace o soutěži a registraci najdete na oficiálních stránkách: www.cenasiemens.cz.

 

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.