ČZU otevírá laboratoře i potravinářský pavilon: Přijďte objevovat

"Chceme ukázat, že současná věda, zemědělství a potravinářství jsou obory plné inovací a příležitostí," říká Martin Opatrný z České zemědělské univerzity v Praze. Univerzita proto ve spolupráci s Ústavem zemědělské ekonomiky a informací připravila dva tematické dny pro veřejnost.

VĚDA V PRAXI – čtvrtek 21. listopadu

První den je určený především středoškolákům, kteří chtějí nahlédnout do světa vědeckého výzkumu. "Studenti si pod odborným vedením vyzkouší praktickou vědeckou práci v oblasti hospodářských zvířat nebo rostlinolékařství. Pro pedagogy jsme připravili speciální workshop o využití umělé inteligence ve výuce," vysvětluje Opatrný. Program probíhá od 10:00 do 15:00, kapacita je omezena na 50 účastníků a účast včetně oběda je zdarma. Více o akci zde: https://agronavigator.cz/akce/odborna-exkurze-pro-pedagogy-talentovane-studenty-ss

Registrace na VĚDA V PRAXI

 

TAJEMSTVÍ VÝROBY POTRAVIN – pátek 22. listopadu

Druhý den nabídne jedinečnou příležitost nahlédnout do moderního Potravinářského pavilonu ČZU. Od 9:00 do 15:00 mohou návštěvníci absolvovat komentované prohlídky (každou hodinu), sledovat výrobu uzenin, mléčných výrobků, pečiva i piva. Připraveny jsou také interaktivní aktivity včetně 360° fotokoutku, senzorická laboratoř a ochutnávky produktů.

Registrace na TAJEMSTVÍ VÝROBY POTRAVIN

 

Obě akce se konají v areálu ČZU v Praze-Suchdole. Pro zajištění místa je nutná předchozí registrace.

Kontakty pro více informací:

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.