Exkurze se studenty programu Erasmus/Double Degree

Dne 5. června 2023 se uskutečnila exkurze studentů programu Erasmus+, kteří studují na Fakultě agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů v Double Degree magisterském programu Sustainable Agriculture and Food Security. 

Studenti navštívili dva potravinářské podniky v Plzni a okolí. V Zelárně Lobkowicz v Křimicích u Plzně si prohlédli tradiční výboru kysaného zelí, pro studenty neobvyklé, ale typicky české speciality. Nahlédli do procesu kvašení zelí v modřínových kádích, který je považován za evropský unikát. Modřínové dřevo dodává kysanému zelí jedinečnou neopakovatelnou chuť a je plné vitamínů a minerálních látek. Studenti navštívili rovněž skladovací prostory a balicí linku. Následovala prohlídka moderního provozu pivovaru Plzeňský Prazdroj, během které se seznámili s historií i výrobou světově známého a velmi oblíbeného českého ležáku.

Exkurze zahrnovala návštěvu historického centra Plzně, jmenovitě gotické katedrály svatého Bartoloměje na náměstí Republiky a Velké Synagogy, největší synagogy v České republice a druhé největší v Evropě.

Exkurze podpořila zahraniční studenty v jejich integraci do praktické výuky, univerzitního života, českého prostředí i kultury.

Double Degree program umožňuje studium dvou kompatibilních studijních programů zároveň ve dvou různých zemích, na jehož konci studenti obdrží dva akademické diplomy. V současné době studuje Double Degree program na fakultě pět studentů z University of Pisa v Itálii.

 

English version

An excursion of Erasmus+ students studying at the Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources in the Double Degree Master's programme Sustainable Agriculture and Food Security took place on 5th June 2023. 

The students visited two food processing companies in Pilsen and its surroundings. They experienced a traditional sauerkraut production at the Lobkowicz Cabbage Factory in Křimice near Plzeň, which is an unusual specialty for students, however is typically Czech. They got a glimpse into the process of fermenting cabbage in larch vats, a process considered to be unique in Europe. Larch vats gives sauerkraut its unique and unrepeatable taste and is full of vitamins and minerals. The students also visited the storage area and the packaging line. This visit was followed by a tour of the modern operation of the Plzeňský Prazdroj brewery, during which they learned about the history and production of the world-famous and very popular Czech lager.

The excursion included a visit to the historical centre of Pilsen, namely the gothic St. Bartholomew's Cathedral on the Republic Square and the Great Synagogue, the largest synagogue in the Czech Republic and the second largest in Europe.

The excursion supported the foreign students in their integration into practical teaching, university life, the Czech environment and culture.

The Double Degree program allows students to study two compatible degree programs simultaneously in two different countries, at the end of which they receive two academic diplomas. Currently, five students from the University of Pisa in Italy are studying the Double Degree programme at the Faculty.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.