Zveme vás na sérii odborných webinářů, které jsme připravili ve spolupráci s předními odborníky z různých institucí a vědeckých center v rámci výzkumné infrastruktury Metrofood.
Webináře jsou díky podpoře z projektu Metrofood-EPI zcela zdarma a jsou otevřeny všem zájemcům.
Registrace: https://survey.metrofood.eu/index.php/256323?lang=en
www.metrofood.cz / www.metrofood.eu
20. května:
13:00-14:00: In-Vitro diagnostické technologie
Emergentní molekulární technologie pro bezpečnost potravin - přednáší Irem Abaci, TUBITAK
14:00-15:00: Stopovatelnost potravinového řetězce
Stopovatelnost potravinového řetězce: problémy a výzvy - přednáší Nives Ogrinc, JSI
15:00-16:00: Vliv in-vitro trávení na protizánětlivou aktivitu bylinných doplňků
Polyfenolová charakterizace a protizánětlivý účinek in-vitro trávených extraktů částí rostliny Echinacea purpurea L. - přednáší Ebru Pelvan Pelitli, TUBITAK
27. května:
13:00-14:00: Mikrobiologie
Probiotika a prebiotika jako nástroje pro modulaci střevní mikrobiomy - přednáší Vera Neuzil Bunesova, CZU
14:00-15:00: Nová potravina a alternativní zdroje bílkovin
Pozitivní a negativní aspekty entomofágie - přednáší Lenka Kourimská, CZU
15:00-16:00: Cyanotoxiny v potravinách
Výskyt cyanotoxinů v belgické potravině - přednáší Wannes Van Hassel, Sciensano
3. června:
13:00-14:00: Alternativní zdroje bílkovin
Které neočekávané mykotoxiny mohou obsahovat alternativní zdroje bílkovin? - přednáší Michael Rychlik, TUM
14:00-15:00: Hodnocení rizik
Hodnocení zdravotních rizik spojených s těžkými kovy v potravinách - přednáší Elena Ungureanu, IBA
15:00-16:00: Elektronická výzkumná infrastruktura
FAIR datová infrastruktura - přednáší Karl Presser, PMT
10. června:
14:00-15:00: Akreditace
Měření nejistoty - přednáší Zorica Arsova Sarafinovska, IJZRSM
15:00-16:00: Materiály pro balení potravin
Výzvy v průmyslu balení potravin: environmentální dopad odpadu z balení a nové materiály směrem k udržitelnosti - přednáší Evangelia Vouvoudi, AUTH
17. června:
14:00-15:00: Omics ve výživě
Multio-mické strategie pro studie v oblasti výživy - přednáší Salvador Fernandez, EUT
15:00-16:00: NMR analýza pro určení původu potravin
Detekce původu potravin pomocí NMR profilování: od teritoriálního původu k aplikacím precision agriculture - přednáší Raffaele Lamanna, ENEA
24. června:
13:00-14:00: Genomika
Jak může sekvenování nové generace pomoci při studiu vlivu živin a kontaminantů potravin na lidské zdraví - přednáší Luís Vieira a Sandra Copeto, INSA
14:00-15:00: Chromatografické metody pro kvalitu a autenticitu potravin
Chromatografické metody v kontrole autenticity vín a hroznových výrobků - přednáší Natassa Kalogiouri, AUTH
15:00-16:00: Výživa veřejného zdraví
Monitorování transmastných kyselin v Evropě, měření mastných kyselin, včetně transmastných kyselin, v potravinách - přednáší Carla Motta, INSA
Těšíme se na Vaši účast!