Bakalářský studijní program Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů je vhodný pro všechny, které zajímá zdravá výživa a nové trendy při zpracování a výrobě potravin.
V průběhu tříletého studia vás provedeme celým procesem výroby potravin, takzvaně „od vidlí po vidličku“. Ukážeme vám, co je důležité pro získání kvalitních surovin i jak je správně zpracovat a uchovat, abychom získali bezpečné a kvalitní potraviny.
Naučíte se potraviny vyrábět, ohodnotit kvalitu základních surovin i výsledných potravin, pracovat v laboratoři, ale také prezentovat své nápady. Setkáte se s úspěšnými vědci a odborníky z praxe a nabyté znalosti uplatníte během workshopů a široké praktické výuky. K té bude sloužit i nové budované výukové centrum.
HODÍ SE PROGRAM PRO MĚ?
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů je ideální pro studenty, kteří:- mají vztah k přírodě a ke zvířatům ,
- baví je chemie a biologie,
- zajímají se o výrobu a produkci potravin,
- nebojí se práce v laboratoři,
- zajímají se o kvalitu potravin,
- chtějí poznat nové trendy při zpracování potravin ,
- chtějí si vyzkoušet práci v provozu,
- chtějí se podílet na vývoji nových produktů.
KDE NAJDU UPLATNĚNÍ?
Absolventi mohou pokračovat ve studiu dvouletých navazujících magisterských programů Výživa a potraviny, Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů, nebo se uplatnit v praxi jako:
- specialista v oboru kvality zemědělské produkce,
- řídící pracovník či manažer ve zpracovatelských podnicích,
- řídící pracovník na farmách a v podnicích s rostlinnou a živočišnou produkcí,
- odborný referent kontrolních a inspekčních organizací státní správy,
- specialista v poradenských službách rostlinné a živočišné výroby,
- odborný pracovník specializovaných úseků s potravinami v obchodních řetězcích.